Wetenschappelijk fundament 5 Day Fast

Wetenschappelijke basis
Als je aan de slag gaat met iemand zijn gezondheid, dan wil je met zekerheid kunnen zeggen dat hetgeen je doet veilig is. Om dat te kunnen zeggen, heb je jarenlang en kwalitatief goed onderzoek nodig. Ontbreekt die wetenschappelijke basis? Dan ben je aan het experimenteren. En na een experiment kun je ook slechter eindigen dan hoe je begon.

Onder het 5 Day Fast programma, ligt een wetenschappelijk protocol dat inmiddels meer dan 30 jaar getest en onderzocht is.

Documentaire “The Good Lab”
Gwyneth Paltrow test het 5-daagse programma in haar docu serie op Netflix "The Good Lab”. Let op: het 5-daagse pakket dat Gwyneth test in deze documentaire is ontwikkeld door de grondlegger van het wetenschappelijke protocol dat de basis vormt voor het 5 Day Fast programma, Prof. Valter Longo.
Deze arts heeft inmiddels meer dan 30 jaar onderzoek en 99 wetenschappelijke publicaties gedaan naar de gezondheidseffecten van vasten. Met de resultaten van zijn onderzoek en exact conform het door hem ontwikkelde protocol hebben wij de basis gelegd voor ons 5 Day Fast programma.

Verschillen
Het belangrijkste verschil tussen het 5-daagse pakket dat Gwyneth test en onze 5 Day Fast, is dat wij werken met vers groente en fruit van hoogwaardige kwaliteit en dat Gwyneth het tijdens haar 5 daagse moet doen met poeders (die soep worden) en houdbare repen.
Naast de versproducten, hebben we twee supplementen toegevoegd. Uiteraard met dezelfde wetenschappelijke onderbouwing. Het ene supplement herstelt en ondersteunt je maag en darmen (en de bacteriën die je eten voor je verteren). Het andere supplement zorgt ervoor dat zware metalen en andere gifstoffen worden afgevoerd die tijdens de 5 Day Fast vrijkomen uit opgeslagen vet.

Kijk via de link hierboven om te zien welke resultaten Gwyneth behaalde tijdens haar 5-daagse.

Podcast professor Valter Longo
Ben je op zoek naar een uitgebreid interview met Prof. Valter Longo waarin hij vanuit wetenschappelijke perspectief uitlegt hoe het 5 daagse protocol is ontwikkeld en onderbouwd?

Luister via Spotify, of kijk dan via YouTube naar deze podcast en je bent volledig op de hoogte van het fundament onder onze 5 Day Fast.