5 Day Fast vs Sportvasten

Zowel 5 Day Fast als Sportvasten zijn populaire programma's die gericht zijn op het verbeteren van je gezondheid, sportprestaties en lichaamssamenstelling door middel van vasten en specifieke voedingsrichtlijnen. Elk programma heeft zijn eigen unieke benadering en voordelen. We leggen de twee programma's naast elkaar, zodat jij eenvoudig kunt bepalen welk programma het beste bij jouw behoeften past.

Bij het kiezen tussen 5 Day Fast en Sportvasten is het belangrijk om naar de wetenschappelijke onderbouwing te kijken, maar ook naar de praktische uitvoerbaarheid en de impact op je dagelijks leven.

Hieronder vind je een vergelijking op basis van o.a. de duur van het programma, type voeding en de mogelijkheid tot het inpassen van een programma in je dagelijkse leven.

5 Day Fast
Sportvasten
Duur programma
5 dagen
10 dagen
Je komt in ketose (verbetert direct je vetverbrandingsmotor en sportprestaties)
Verbetert lichaamscompositie
Inplannen tijdens rustweek in trainingsprogramma
Vol te houden
Makkelijk
Uitdagend
Type voeding
Natuurlijk en hoogwaardig
Voornamelijk supplementen en beperkte voeding
Aanpassing voeding na programma
Makkelijk aanpasbaar
Beperkt of geen advies
Behoud van spiermassa
Ja
Onderwerp van discussie
Priijs volledige programma
159 EUR
249 EUR

5 Day Fast vs Sportvasten: een uitgebreide vergelijking

Voeding tijdens het programma

Een groot voordeel bij 5 Day Fast is dat je blijft genieten van natuurlijke en hoogwaardige voeding. In het 10-daagse programma van Sportvasten zitten 2-3 dagen vasten. Sportvasten leunt bovendien meer op supplementen. Dit aspect van 5 Day Fast kan aantrekkelijk zijn voor mensen die waarde hechten aan het eten van echt voedsel tijdens een reset van hun lichaam. 

5 Day Fast is beter vol te houden

Deelnemers die eerder ook Sportvasten hebben gedaan, ervaren 5 Day Fast  als makkelijker vol te houden. Het feit dat je 5 dagen lang gewoon mag blijven eten én dat het 5 dagen duurt in plaats van 10 dagen, spelen daarin een belangrijke rol.

Inplannen tijdens rustweek in trainingsprogramma

5 Day Fast biedt met zijn duur van slechts 5 dagen de flexibiliteit om het programma in te passen in een rustweek. Ideaal als je traint voor bv 10 km hardlopen, een halve of hele marathon, een triatlon Ironman of een paar flinke bergetappes in de Alpen. 

Daarnaast zijn de voedingsadviezen na afloop gemakkelijker te integreren in je dagelijks leven.

Wetenschappelijke Onderbouwing

Ondersteund door 61 wetenschappelijke publicaties gericht op het preventieve effect op gezondheid en 53 publicaties over het curatieve effect op ziekte, biedt 5 Day Fast een robuuste wetenschappelijke basis voor zowel mannen als vrouwen.

Het programma van Sportvasten heeft één onderzoek gepubliceerd waarin bij mannen wordt onderzocht wat het effect van Sportvasten is op hun lichaamssamenstelling.

Begeleiding en Community

Bij het kiezen tussen 5 Day Fast en Sportvasten is het belangrijk om de aangeboden begeleiding en community-ondersteuning te overwegen.

5 Day Fast benadrukt de flexibiliteit en zelfstandigheid van het programma, met de optie voor begeleiding via een WhatsApp community.

Deze community biedt ruimte voor interactie met andere deelnemers die tegelijkertijd starten, met dagelijkse video's en antwoorden op vragen. Het programma start elke zondag, waardoor deelnemers samen aan hun 5-daagse beginnen en al op vrijdag de voordelen kunnen ervaren.

Sportvasten biedt alleen 1-op-1 begeleiding en geen groepsbegeleiding via een community.

Wat betekent dit voor jou?

Zelfstandigheid en flexibiliteit: Voor deelnemers die de voorkeur geven aan een zelfstandige benadering, met de mogelijkheid om indien nodig ondersteuning te krijgen, biedt 5 Day Fast een ideaal programma.

De keuze voor deelname aan de WhatsApp community die wekelijkse op zondag starten, versterken voor degenen die daar behoefte aan hebben het gevoel dat je er niet alleen voorstaat, zonder de noodzaak voor persoonlijke coaching.

Conclusie

Bij het maken van je keuze is het belangrijk om te overwegen welke aspecten van een gezondheidsprogramma het meest resoneren met jouw persoonlijke gezondheidsdoelen en leefstijl. Beide programma's hebben bewezen voordelen, maar de keuze hangt uiteindelijk af van je voorkeuren op het gebied van oa de duur, voedingswijze en de mogelijkheid om de geleerde principes toe te passen in je dagelijkse leven.

5 Day Fast biedt in ieder geval het gewenste effect met een programma van slechts 5 dagen, in tegenstelling tot de 10 dagen die Sportvasten duurt. Dit maakt 5 Day Fast een aantrekkelijke keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een efficiënte reset van hun gezondheid.

Dit krijg je thuisbezorgd als je 5 Day Fast bestelt:

  • Menu voor 5 dagen
  • Boodschappenlijst (je moet zelf boodschappen doen)
  • Supplementen: Omega, Glycerol, Green Powder, ION* Gut Support, Magnesium, Multivitamine, Zeolite
  • Uitnodiging om tijdens jouw 5 Day Fast deel te nemen in onze WhatsApp groep die iedere zondag start. Meedoen is optioneel. 
Bestel 5 Day Fast