Over Ramon Siljade - Oprichter van 5 Day Fast

Ramon-Siljade - Oprichter 5 Day Fast

Mijn sportcarrière begon in de Nederlandse Eredivisie Basketbal, waar ik 7 jaar speelde en twee landskampioenschappen won met Amsterdam. Ook werd ik in 2011 erkend als de beste driepuntschutter. Na mijn spelerscarrière was ik 5,5 jaar voorzitter van Apollo Amsterdam, waar ik talloze spelers en coaches hielp debuteren in de Eredivisie.

Tijdens mijn actieve carrière als basketbalspeler, ben ik gedurende drie jaar docent geweest op een MBO niveau 1/2 opleiding. Met mijn “voeten in de maatschappij” hielp ik MBO studenten naar de volgende stap in hun schoolcarrière.

Daarnaast heb ik, deels tijdens mijn basketbalcarrière, bijna 10 jaar gewerkt als adviseur en project- / verandermanager voor de gemeente Amsterdam en de GGD.

Tussen 2014 en 2017 was ik verantwoordelijk voor de programma’s die de gemeente Amsterdam/GGD inzette om obesitas onder kinderen te bestrijden. Met als belangrijkste vraagstuk: hoe kunnen we met de wetenschappelijke kennis en onderbouwing van “vandaag” direct praktisch aan de slag om die kinderen die het nodig hebben, te helpen op een veilige en effectieve manier.

Eind 2017 richtte ik Apollo Triathlon op en in 2018 het Apollo Endurance Lab. Enerzijds om Apollo als Amsterdams sportmerk door te ontwikkelen en bekend te maken bij een breder publiek, anderzijds om te gaan bouwen aan de grootste triathlon en duursport community in Amsterdam.

Na mijn actieve basketbalcarrière begon ik zelf ook met triathlon en doe ik over de hele wereld mee aan IRONMAN races. In 2021 werd ik Europees kampioen op de halve IRONMAN afstand.

In 2022 deed ik mee aan het IRONMAN WK op Hawaii en in 2023 kwam ik niet alleen uit op het WK op de halve IRONMAN afstand, maar won ik ook mijn leeftijdscategorie tijdens IRONMAN Barcelona. Daarmee verzekerde ik mijn deelname aan het IRONMAN WK op Hawaii in 2024.

In 2020 startte ik de “Apollo Health Pilot” met ruim 50 deelnemers. Door het grote aantal atleten dat daaraan deelnam, bleek dat de aanpak niet alleen tot een betere gezondheid leidt, maar ook tot verbeterde sportprestaties.

Ruim drie jaar later in 2023 lanceerde ik samen met Marijn de Leeuw het vervolg op de Pilot: 5 Day Fast.

Met een enorme passie bouw ik, samen met mijn team, aan een community waar sport, innovatie, gezondheid en bovenal mensen bijeenkomen en waarbinnen ik kan helpen om gezonder en fitter te worden.

     Dit krijg je thuisbezorgd als je 5 Day Fast bestelt:

     • Menu voor 5 dagen
     • Boodschappenlijst (je moet zelf boodschappen doen)
     • Supplementen: Omega, Glycerol, Green Powder, ION* Gut Support, Magnesium, Multivitamine, Zeolite
     • Uitnodiging om tijdens jouw 5 Day Fast deel te nemen in onze WhatsApp groep die iedere zondag start. Meedoen is optioneel. 
     Bestel 5 Day Fast