Wat is 5 Day Fast?

5 Day Fast gaat over het herstellen en boosten van jouw gezondheid op een voor iedereen haalbare manier. Dit doen we door gedurende vijf dagen het 'vasten' na te bootsen terwijl je blijft eten en bewegen.

Ja, ik wil 5 Day Fast proberen

"Autopilot" gedrag

Jouw gezondheid wordt voor meer dan 95% bepaald door leefstijl en je leefstijl wordt voor meer dan 95% bepaald door ‘auto pilot’ gedrag. Hierdoor is het voor iedereen lastig om structureel gezonde leefstijl aanpassingen te maken en al helemaal als je er alleen op lange termijn positieve effecten van zult hebben.

Met 5 Day Fast ervaar je direct voordelen. Je krijgt een betere balans in lichaamsvet, je voelt je energieker en bent fitter, je huid herstelt, je ervaart minder stress, je maag en darmen komen tot rust en je slaapt beter.

Wanneer lukt het wel om je leefstijl aan te passen?
Als mensen een ernstige diagnose krijgen, zijn ze wel direct in staat om autopilot gedrag aan te passen. Verder lukt het alleen om 'ongezond autopilot gedrag' te veranderen als je 'van binnen uit' feedback krijgt en voelt dat iets niet goed voor je is.

De kracht van de 5 Day Fast week is dat je direct na afloop daadwerkelijk die 'feedback' vanuit je eigen lichaam krijgt als je in de dagen na afloop ongezonde keuzes maakt. Dit is precies wat je net dat zetje geeft om op de meest natuurlijke manier, stukje bij beetje jouw leefstijl aan te passen. Met 5 Day Fast "prime" je jezelf dus om stapje voor stapje een gezondere leefstijl op te bouwen. Ondertussen werk je ook nog eens automatisch aan je lange termijn gezondheid.

Hoe gaat een 5 Day Fast week in zijn werk?

1. Start van 5 Day Fast

5 Day Fast week start met het plannen van een startdatum

Binnen een week ontvang je jouw 5 Day Fast Kit met supplementen, de menu's voor vijf dagen (+ 5DF goodies) thuis. In de week voorafgaand voegen we je toe aan de digitale community groep van die zondag.

2. Boodschappen doen

Enkele dagen voor de start is het tijd voor de boodschappen voor de vijf dagen. Je ontvangt van ons hiervoor een digitale boodschappenlijst in de community. De boodschappen kun je makkelijk online bestellen door op de links te klikken en te bestellen bij EKOPLAZA (Landelijke dekking). Uiteraard kun je ook naar je eigen vertrouwde winkel gaan en daar de boodschappen kopen. De kosten van de boodschappen zijn niet inbegrepen en bedragen zo’n 50 tot 70 euro voor vijf dagen, afhankelijk van de verpakkingsgrootte. Grootverpakkingen zijn uiteraard omgerekend goedkoper voor de vijf dagen.

De producten op de boodschappen-lijst zijn een belangrijk onderdeel van het programma en dragen niet alleen bij aan de gezondheidseffecten tijdens de 5 Day Fast, maar ook aan jouw gezondheid en de kwaliteit van je spijsvertering-systeem na afloop van de vijf dagen. Je wilt daarom producten van ‘EKO’ of ‘Bio-Dynamische’ kwaliteit. Voor meer info hierover klik hier.


3. Tijdens de vijf dagen

Elke ochtend, van dag 1 tot en met dag 6 ontvang je in de community van ons een filmpje waarin we vertellen wat je die aankomende dag kunt verwachten en hoe je je kunt voelen. Daarnaast nemen we je volledig bij de hand door per dag aan te geven wat je eet, wanneer je de bijgeleverde supplementen neemt en wat er qua sport en beweging van je wordt verwacht. De digitale community is er ook om vragen te stellen, het samen te beleven en elkaar er doorheen te helpen.

4. Energie en een nieuw begin

Vanaf dag 4 beginnen mensen zich vaak energieker te voelen. Dit komt doordat je lichaam overschakelt naar vetverbranding en in ketose gaat. Dat is top! Ook gedurende deze laatste twee dagen blijf je lekker bewegen en blijf je precies het 5 Day Fast menu en beweegprotocol volgen. 

Vanaf dag 6 ben je weer vrij! Je mag alles weer. We geven jou tot slot advies over hoe je het beste met deze dag kunt omgaan. In de dagen erna ga je alles weer aanvullen. Hiermee eindigt jouw 5 Day Fast week. Je hebt je gezondheid een boost gegeven voor de langere termijn met tegelijkertijd allerlei voordelen op de korte termijn.

5. Elke stap van ons 5 Day Fast programma:

1. Is onderbouwd met resultaten van jarenlang klinisch/wetenschappelijk onderzoek waarmee is vastgesteld dat het zowel aantoonbare gezondheidseffecten heeft, als ook aantoonbaar veilig is.

2. Heeft vanaf 2020 in de praktijk daadwerkelijk geleid tot betere gezondheid bij ‘echte mensen’ uit onze Apollo Endurance Lab community en mensen in hun directe omgeving.

Wat gebeurt er in mijn lichaam tijdens en na de 5 Day Fast?

HERSTELLEN van je darm-celmembraan (lekkende darm), celmembraanflexibiliteit en celcommunicatie tussen cellen

STIMULEREN van de afvoer van in vet opgeslagen zware metalen, darmflora diversiteit (spijsvertering), beta oxidatie (vetverbrandingsmotor & aerobe capaciteit)

REGENEREREN van je lichaam door het inkrimpen van je organen, opruimen van eiwitplaques, gebruik van visceraal vet voor energie, de activatie van stamcellen en autofagie (celvernieuwing)

AANVULLEN van opgebouwde tekorten aan essentiële nutriënten

Je kunt elke zondag starten in een 5DF community groep

First Timer aanbod

Ben je geïnteresseerd en wil je het gewoon eens proberen? Dan hebben wij voor jou het First Timer aanbod. Hiermee neem je één keer deel aan een 5-daagse week zonder verdere verplichtingen tegen de meest aantrekkelijke prijs.

En weet je wat daarnaast ook nog het mooie is? Na deze vijf dagen is jouw lichaam automatisch met allerlei regeneratieve processen gestart die bijdragen aan jouw lange termijn gezondheid zonder dat jij daar iets voor hoeft te doen.

95% van de deelnemers gaat na de eerste keer door.

5 Day Fast Jaar Plan

30 jaar wetenschappelijk onderzoek laat zien dat als je de vijf daagse zo'n drie keer per jaar doet, je een steeds betere gezondheid ontwikkelt.

Ook op basis van onze ervaringen in de afgelopen twee jaar, zien we echter dat, als we het geen structurele aandacht geven de zogenaamde 'compliance' zakt naar 30%.

Om nu juist dat te voorkomen en tegelijkertijd jou volledig te ontzorgen hebben we het 5 Day Fast jaarplan ontwikkeld waarin je je committeert aan drie keer per jaar deelnemen, maar dan voor de prijs van twee.