5 Day Fast Gezondheid terug in balans

  • Verlaag je vetpercentage
  • Reset naar gezondere leefstijl
  • Verlaag je stressniveau
  • Herstellen van maag en darmen
  • Wetenschappelijk onderbouwd
Ja, ik wil 5 Day Fast proberen

Vraag jij je jezelf weleens af, hoe lang kom ik hier nog mee weg als je in de spiegel kijkt?

Lukt bewegen steeds minder en van sporten is eigenlijk al een tijdje geen sprake meer. Je hebt in de loop van de tijd ook je kledingkast moeten aanpassen.

Kan ik nog een potje voetballen met mijn zoon of dochter of over enkele jaren mijn kleinkind nog optillen?

Je bent “bourgondisch ingesteld” en geniet ook van het leven. Maar wat eet je zoal gedurende een week? We leven in een systeem waarin de voedingsindustrie ons lekker maakt met ongezonde producten. Door (kunstmatige) toevoegingen van onnatuurlijke producten, geraffineerde - snelle suikers en bewerkte vetten zijn we verslaafd geraakt. Dit is alles behalve gezond.

Wist je trouwens dat, volgens de cijfers van het CBS, de gemiddelde Nederlander inmiddels meer dan de helft van zijn of haar leven chronisch ziek is?

De kwaliteit van onze voeding, stress, slechte slaapkwaliteit en te weinig bewegen bepalen voor een groot gedeelte jouw gezondheid. En ons medische systeem is er vooral op gericht om symptomen te behandelen, veelal met medicijnen, terwijl er niet of nauwelijks wordt gekeken naar de oorzaak.

Herken jij je in een of meerdere dingen hierboven, dan is dit is het moment voor jou om 5 Day Fast te proberen. 5 Day Fast gaat over het herstellen en boosten van jouw gezondheid op een voor iedereen haalbare manier. Dit doen we door het 'vasten' na te bootsen terwijl je blijft eten en bewegen.

De wetenschap achter 5 Day Fast toont aan dat het helemaal niet te laat is en dat je lichaam weer terug in balans kan komen zodat je langer gezond ouder zult worden.

Wat onze members hierover zeggen

Ruben van den Boogaard (54 jaar / Architect INTOarchitecture)

"Ik kreeg 5 Day Fast dus voor mijn verjaardag en ging er een soort van blanco in. De eerste twee dagen was ik moe, maar vervolgens ging het beter en had ik een goeie energie. Ik heb de vijf daagse heel positief ervaren en ik voel me nu lekker gezond, fit en een stuk lichter, ook lekker natuurlijk. Gedurende de week ontdek je hoeveel je eigenlijk snaait op een dag. Dat is iets waar ik nu mee verder ga. Je hoeft echt niet zo veel te eten de hele tijd. Ik deed het voor de eerste keer en samen met mijn vrouw en dat is leuk. De uitdaging gezamenlijk aangaan en het ritueel van de gerechten klaar maken met elkaar zorgt voor verbinding."

FIRST TIMER

Monique Verweij

3 keer deelgenomen

“Wat mij opvalt is dat ik de drie keren dat ik meedeed telkens anders heb beleefd. De eerste keer had ik moeilijke en minder moeilijke momenten. Vooral het afkicken van suikers en het aanpassen van mijn eetgedrag waren lastig. Ik ben een echte koffiedrinker, maar tijdens het vasten heb ik geen last van het gebrek aan cafeïne omdat ik mijn koffie inname in de dagen na zo’n week toe bewust afbouw. 

De tweede keer vond ik zwaarder, maar aan opgeven dacht ik niet. Ik was nieuwsgierig: ‘Kan ik dit weer volhouden? Het is me toch vorige keer ook gelukt?’. Het hielp mee dat ik het samen met mijn man doe, je zit dan in hetzelfde schuitje. 

Mijn laatste keer vasten ging in één rechte lijn, ik ging er heel makkelijk doorheen. Behalve vrijdag, de laatste dag, die vond ik het aller moeilijkste. De wetenschap dat je de dag erna weer ‘gewoon’ kan eten was pittig. Ik had bijvoorbeeld ontzettend trek in een stukje kaas, kon dat moeilijk uit mijn gedachten zetten.

Het grootste voordeel voor mij is dat ik in gewicht zak. Na de week komt er ietsjes bij en daarna blijft het stabiel. Altijd lager dan mijn startgewicht dus. Ik ben er wel achter dat de manier van bewegen belangrijk is, dat je wel moet zweten. Daar krijg je een energiekick van en je zult meer gaan afvallen.”

Heather Rose Tammes (45 jaar / Docent en teamleider basisschool Amsterdam)

2 keer deelgenomen

“Mooie bewustwording hoe je gezond eet. Doordat je 5 dagen hier actief mee bezig bent, maak je een start voor verandering. Ik voel met fitter en gezonder dankzij 5 Day Fast.”

Frits Augstein (43 jaar / Partner IFAA Accountants & Belastingadviseurs )

2 keer deelgenomen

“Vanuit ons kantoor behartigen we al meer dan 10 jaar de belangen van Marijn en z’n onderneming. Toen Marijn vorig jaar zijn nieuwe bedrijfsidee pitchte, dacht ik eigenlijk meteen dat ik het zelf wel eens wilde proberen. Dus ook de daad bij het woord gevoegd. Dat was nog wel in de beginfase waar de boodschappen voor je gedaan werden en je die dan op een bepaalde plaats en tijd zelf moesten ophalen. Ik vond t een positieve ervaring die vijf dagen, maar ervaarde niet die nieuwe energie of dat ik me bijzonder goed of gezond voelde. De verandering kwam voor mij vooral daarna. Ik was me namelijk echt bewust geworden van mijn eetgewoontes en die ben ik aan gaan passen, waarna de behoeftes ook anders werden. Geen extreme leefstijl aanpassingen, maar gewoon wat meer gezond eten. Het ontbijt bijvoorbeeld heb ik er ingehouden, meer fruit, minder snacks en snoep, maar ook anders snoepen zoals bijvoorbeeld dadels. We zijn nu 12 maanden verder en ik ben 12 kilo lichter. Dat is omgerekend een kilo per maand. 5 Day Fast heeft voor mij dus echt gewerkt. De laatste tijd merk ik wel weer dat ik meer behoefte heb om te gaan snoepen, dus het goede moment om me aan te melden als 5 Day Fast member. Dat heb ik een paar weken geleden gedaan en komende week start ik weer met een 5 daagse.”