Oprichters Ramon Siljade en Marijn de Leeuw

In januari 2020 startte Ramon Apollo Endurance Lab en sindsdien begeleidt hij atleten die extreme duuruitdagingen willen doen zoals triatlons, ultralopen en 350+ km fietstochten. Vanuit zijn ervaring als topsporter en als verantwoordelijke bij de gemeente Amsterdam voor het tegengaan van overgewicht bij kinderen, is hij een expert in het implementeren van een gezonde leefstijl bij zowel sporters als gewone mensen.

Ramon
"Medio 2020 startte ik de pilot van het Apollo Health Program onder 50 sporters die onder andere meededen aan een 5-daags vastenprotocol, vooral gericht op het verbeteren van hun prestaties. Zo hebben Marijn en ik elkaar beter leren kennen. Marijn had kort daarvoor zijn bedrijf verkocht, moest loskomen van het oude en ik begeleidde hem dagelijks in zijn training naar een volledige afstand Ironman binnen het atletenprogramma".


Marijn
"Toen Ramon bij ons op een avond de health pitch deed aan de hand van een 5-daags vastenprotocol om je 'prime' te maken voor een gezondere levensstijl, werd ik meteen getriggerd. Jaren daarvoor kwam ik uit een ongezonde levensstijl en was ik al lang op zoek naar een manier om langer gezond oud te worden. Ik sportte al veel, maar dat verandert niet per se je levensstijl. Toen ik de 5-daagse voor het eerst deed, voelde ik me als herboren en wist ik dat dit de manier was om mezelf stap voor stap naar een gezondere levensstijl te brengen".


Ramon
"Marijn en ik spraken steeds meer tijdens de gezamenlijke trainingen richting halve en hele Ironmans toen ik hem aangaf dat het verbeteren van prestaties voor atleten geweldig is, maar dat mijn grotere doel is om dit programma aan iedereen aan te bieden. Wist je dat meer dan de helft van de gemiddelde mens tegenwoordig chronisch ziek is? Met intermittent fasting kunnen we volgens Dr. Longo de gezondheid herstellen en stimuleren, met onmiddellijke tastbare resultaten op de korte termijn en een betere gezondheid op de langere termijn. We spraken af om na onze Ironman op 10 juli 2022 een nieuwe onderneming te starten en zo is het allemaal tot stand gekomen."


Marijn
"We streven naar 1.000 nieuwe leden in het eerste jaar en zijn live sinds 16 januari 2023".
Doe mee en geef je gezondheid een boost, klik hier voor meer info en schrijf je in.

De Finish Ironman 10 juli 2022 Vitoria-Gasteiz....De start van 5 Day Fast