5 Day Fast Atleten

  • Verhoog je aerobe capaciteit (vetverbrandingsmotor)
  • Lagere hartslag bij dezelfde inspanning
  • Verlaag je vetpercentage
  • Verbeter je slaapkwaliteit en herstel sneller
Ja, ik wil 5 Day Fast proberen

Jij neemt je sport heel serieus en bent op zoek naar voordelen voor je performance. Slaap en herstel zijn belangrijk voor je om zodoende de vruchten te kunnen plukken van je trainingsarbeid.

Je hebt baat bij een lagere hartslag en je zoekt naar manieren om je aerobe capaciteit te vergroten. Je weet dat een te hoog vetpercentage van jouw lichaam je performance negatief beïnvloedt.

Heb je weleens ervaren na een heel goed trainingsblok dat je hartslag lager is bij dezelfde belasting?

5 Day Fast, in eerste instantie ontwikkeld door atleten en voor atleten, is de methode om jouw sportprestaties te boosten. 

Wat onze members hierover zeggen

Harmen Meijer (33 jaar / Accountmanager)

6 keer deelgenomen

“De grootste meerwaarde voor mij als atleet is het begin van een nieuw marathonprogramma en wat kilo’s kwijtraken voor de start van het programma en de race zelf. Daarnaast is het altijd weer een goede reset om tegelijkertijd ook een gezondere levensstijl na te streven en te realiseren dat ik lang niet alles nodig heb wat ik door de dag heen in mijn mond stop.”

Izaak Quist (41 jaar / Directeur)

2 keer deelgenomen

“De eerste keer wilde ik heel graag doen. Ik wilde mijn lichaam detoxen en merkte ook direct per dag dat mijn lichaam zich aan het reinigen was. Ik bereikte ook al vrij snel een “ketose” toestand die prettig is om te ervaren. De tintelingen in je hoofd en over je lichaam kan ik van harte aanbevelen. De tweede keer had ik echter minder een doel voor ogen. Ik wilde weliswaar mijn gewicht te verminderen, maar ik merkte dat mijn mentale bereidheid een stuk lager was. Hoewel aan het eind van de week er een getal op mijn weegschaal stond dat ik al een hele lange tijd niet gezien had, denk ik dat het je helpt om voorafgaand aan elke 5 daagse te bedenken wat je doel is.”

Jorrit Stracke (35 jaar / Vastgoedondernemer)

FIRST TIMER

“Ik ben op zondag met de vijf daagse kuur gestart samen met de atletengroep. Om direct met het resultaat te beginnen; ik heb me in de trainingsdagen op dag 7 en dag 9 nog nooit zo sterk gevoeld en ben volledig enthousiast. Ik doe triathlons en heb ook aan sportvasten gedaan maar dat ga ik niet meer doen: dat is echt meer en langer lijden. Ik ben echt verbaasd dat je met deze vijf daagse, terwijl je ook nog eens blijft eten en bewegen, hetzelfde resultaat behaalt en op sportgebied voel ik me zelfs beter.

Ik heb wel een paar momenten gehad dat ik me slap voelde, met name op dinsdag einde middag. Ik heb toen een dadel genomen, ben een rondje gaan lopen en toen ging het beter. Vanaf dag vier voelde ik me echt goed.

Ik heb ervaring met vasten en gedurende die periode kan ik weleens grumpy worden, maar ook dat was nu niet aan de hand, en dat heb ik ook gecheckt bij mijn vrouw.
Wat overigens fijn is tijdens zo’n kuur is dat het je weer bewust maakt van allerlei zaken. Ik voel me dankbaar en dichter bij mezelf staan en dat is mooi.

Deelnemen in de atleten-community en de wakker worden met de filmpjes in de ochtenden was leuk. Hierdoor ervaar je dat je het niet alleen doet en daardoor geef je minder snel op.

Op vrijdag was het klaar en zaterdag had ik de ronde van Noord-Holland. Dat was niet meer normaal. Nog nooit een segment in gemiddeld 42,5 km per uur gefietst, laat staan na 130 km. Fysiek voelde ik me zo ongelooflijk sterk. Twee dagen erna iets soortgelijks. Ik had een duurloop van 18 km staan op normale schoenen (zonder carbon) en ik heb gelopen met een gemiddelde pace 4:11 min/km. In mijn leven heb ik me misschien nog nooit zo sterk gevoeld.

Kortom, qua resultaat en qua kuur, niks dan lof, ik ben heel erg enthousiast. Als je dit eenmaal hebt gedaan ben je “hooked”.

Sindsdien doe ik mijn boodschappen ook bij de natuurwinkel. Je hebt niet alleen een reset gedurende de week maar ook daarna ga je er verder mee. Dus dat is echt wel super krachtig.”

Joost

FIRST TIMER

“Een aantal weken geleden deed ik voor het eerst mee aan 5 Day Fast. Ik ben triatleet en heb ervaring met sportvasten en in vergelijking daarmee vond ik dit goed te doen. Vijf dagen is overzichtelijk en het hongergevoel viel me mee. Op de eerste dag had ik het wel wat zwaar door de cafeïne, of het gebrek eraan. Maar qua energie voelde ik me gedurende de week goed en zeker op donderdag en vrijdag. De recepten zijn eenvoudig en best lekker. Er zou wel meer met kruiden gedaan kunnen worden. Ik vond het samen doen in de community prettig, al werd er niet zoveel gezegd. Na de vijf dagen heb ik ook zaterdag en zondag nog als een monnik geleefd. Conclusie, het is een goeie reset geweest. Ik eet veel groenten en snacken s ’avonds doe ik niet meer. Direct na de vijf daagse was ik vijf kilo lichter door het vocht. Dat is nu nog steeds drie kilo en dat is mooi. Wat ik ook prettig vond was de begeleiding en zo ook het advies om niet direct intervaltrainingen te gaan doen. Daarmee heb ik gewacht tot de woensdag erna en beviel uitstekend. Dit is, in het verleden in een ander programma, misgegaan en daar heb ik toen last van gehad. Ik heb 5 Day Fast ook aan diverse mensen aangeraden en over enkele maanden ga ik het graag nog een keer doen."

Lees ook eens

Koen de Jong over 5 Day Fast en zijn resultaten bij de marathon van Valencia

Drie redenen waarom je maandag wilt starten met periodiek vasten